top of page

Vassae olive Oil

Vassae Olijf Olie.jpg

Smaak : perfecte balans van fruitigheid, bitterheid en pit
Hoeveelheid : 50cl

Opnieuw hebben we een mooie special gevonden en dit keer is het de Vassae olijf olie van het Griekse schiereiland Peloponnesos.

Eigenaar Dimitris en zijn ervaren sommelier partners hebben er voor gezorgd dat bij elke stap in het proces de smaak zorgvuldig wordt geproefd en getest. Dit levert dat ook een extra goede kwaliteit op.

"The Story"

Vassae betekent "kleine vallei in de rotsen"

Vassae Extra Vierge Olijfolie is afkomstig van olijfbomen van ons familiebezit die uitsluitend groeien in de regio Figalia in de Peloponnesos, in de buurt van Olympia. Deze olijfgaard, die van generatie op generatie overgaat, is getuige geweest van de lange geschiedenis van het land en heeft onze familie diep met ons land verbonden. Dit deel van Griekenland heeft zijn bevolking zien afnemen naarmate meer en meer mensen naar de grote steden verhuisden.

Tegen de stroom in keerde een van onze jongste familieleden, Dimitris, terug naar zijn voorouderlijk land om een ​​bedrijf op te bouwen. Hij richtte Vassae op om de regio nieuw leven in te blazen en zijn vaardigheden goed te gebruiken. Hij heeft jarenlang gewerkt als chemicus en heeft advies gegeven aan producenten van olijfolie en wijn. Met de volledige steun van onze familie stelt hij nu voor het eerst onze olijfolie beschikbaar voor de hele wereld.

Serveertips :

  • Vers gebakken brood en dan maar dippen in deze heerlijke olijfolie

 

bottom of page